Odense Kommune


Indlæser

Socialøkonomi og Verdensmål


Dato og tid

Onsdag d. 14. november 2018 kl. 09:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 13. november 2018 kl. 12:00

Sted

Byens Højskole, Kongensgade 66-68, 1.sal , 5000 Odense C Byens Højskole
Kongensgade 66-68, 1.sal
5000 Odense C

Arrangør

Odense Iværksætterservice
Tlf: +45 21446561
lenln@odense.dk

En konference hvor du bliver inspireret hvad enten du er i gang, skal i gang eller påtænker at skubbe din virksomhed i en mere mangfoldig, social og bæredygtig retning.

Dagen skifter mellem oplæg, debat og tid til netværk.
NB. Nedenfor programmet kan læse mere om indlægsholderne.

Hvad kommer du til at høre om?
En jyde, en fynbo og en sjællænder, som er succesrige sociale iværksættere deler ud af deres erfaringer og vil give inspiration til at have fokus på den sociale og bæredygtige vinkel, når der arbejdes med iværksætteri og virksomhedsudvikling. Alle tre har gjort det til deres levevej at tage ansvar for andre OG drive virksomhed samtidigt.

Program
8.30 - 9.00: Registrering, morgenkaffe og te
9.00 - 9.10: Fællesvelkomst og introduktion til dagen v/ Lene Høxbro Larsen, SØV-Konsulent Odense Kommune

9.10 - 9.20: Bæredygtighed og Social mangfoldighed i Odense kommune v/ Brian Dybro, Rådmand for Social-og beskæftigelsesforvaltningen, Odense Kommune
9.20 - 11.30: Social innovation i Århus v/ Steffen Rasmussen, Center for Social Nyskabelse (CFSN)
10.30-10.40: Pause
10.40-11.30: Social innovation – fortsat inkl. spørgetid
11.30-11.40: Pause
11.40-12.00: Hvad menes med Bæredygtighed og FN’s verdensmål v/ Torben Jarlstrøm, Odense Bæredygtighedssekretariat
Frokost
13.00 - 14.30: Erfaringer med og debat om succesfuld social virksomhed v/Connie Hasemann, Prismodtager og Protektor for All People Fonden
14.30 – 14.40: pause
14.40 – 15.40: Hvorfor en socialøkonomisk højskole? v/Claus Brandstrup, Byens højskole

15.40-16.00: Afrunding og netværk v/ Lene Høxbro Larsen

Steffen Lykke Rasmussen har et helt hus fyldt med sociale innovatører i Århus (CFSN.dk) og arbejder med opstart og udvikling af sociale projekter, organisationer og virksomheder med sociale formål for øje. Steffen er indehaver af Center For Social Nytænkning, Stifter og tidl. leder af Fundamentet, forfatter og foredragsholder.
Vi får Steffens historier om op- og nedture, erfaringer og guldkorn om hvorfor han slet ikke kan forestille sig at have en virksomhed uden en mangfoldig medarbejder skare og bæredygtig udvikling.

Connie Hasemann er en erhvervskvinde, der som hidtil den eneste dansker, har modtaget Erhvervslivets Nobelpris; ”Oslo Business for Peace Award”. Connie har opbygget en af Danmarks ledende socialøkonomiske virksomheder All Ears, men bruger nu sin tid på All People Fonden, der arbejder med at udbrede kendskabet til mangfoldighed på arbejdsmarkedet.
Connie vil dele med os de 5 vigtigste erfaringer opnået ved at drive en succesfuld socialøkonomisk virksomhed på markedsvilkår! Hvad er egentligt vigtigt, når en socialøkonomisk virksomhed skal have succes? Hvordan er det at have en investor med ”ved bordet”? Hvordan hun fandt sit eget helt personlige ”why”! Og sidst – men ikke mindst – hvorfor socialøkonomiske virksomheder også må arbejde med verdensmålene!

Claus Brandstrup er initiativtager til Byens Højskole i Odense. Byens Højskole en socialøkonomisk højskole og folkeoplysende forening, der arbejder strategisk og konkret med bæredygtige løsninger, projekter og muligheder for mennesker, samfund og fællesskaber. 
Claus vil fortælle om projektet omkring Byens højskole og sætte gang i debatten om hvad vi kan….

Brian Dybro, Rådmand for Beskæftigelses- og socialforvaltningen i Odense Kommune, vil åbne konferencen med hans bud på et socialt & bæredygtigt Odense. Brian Dybro er socialpædagog og politiker i Odense.
Brian vil fortælle hvor Odense stiller sig i forhold til bæredygtighed og socialøkonomi.

Torben Jarlstrøm Clausen, Sekretær for Odense Bæredygtighedsråd og projektleder for Fairtrade By Odense vil give en briefing på hvad mener vi egentligt med bæredygtighed og hvorfor alt det her med FN’s verdensmål? 

Vi står for vand, kaffe og en frokostsandwich.

Arrangør: Odense Iværksætterservice

 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Odense Iværksætterservice
Tlf: +45 21446561
lenln@odense.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Odense Iværksætterservice
Tlf: +45 21446561
lenln@odense.dk